ΣΟΦΙΑ ΜΥΣΤΡΙΔΟΥ – ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

Αδιαφιλονίκητο γεγονός αποτελεί τόσο στις μέρες μας όσο και στο παρελθόν η ανάγκη του ανθρώπου να εξασφαλίσει μια καλή και ποιοτική ζωή για τον εαυτό του και την οικογένειά του. Η αίσθηση της ασφάλειας είναι κάτι που πάντα τον απασχολούσε και τον προβλημάτιζε, πόσο μάλλον τώρα, στις δύσκολες εποχές που ζούμε. Ζώντας μια καθημερινότητα που εγκυμονεί πολλούς κινδύνους η επιλογή ενός καλού ασφαλιστικού συμβούλου είναι μονόδρομος.

Κυρία Μυστρίδου, πείτε μας λίγα λόγια για εσάς.
Είμαι απόφοιτη της Οικονομικής & Περιφερειακής Ανάπτυξης του Παντείου πανεπιστημίου και πιστοποιημένη ασφαλιστική σύμβουλος από την τράπεζα της Ελλάδος και στο επάγγελμα αυτό δραστηριοποιούμαι 10 χρόνια.

Πού θα σας βρούμε;
Στα γραφεία μας, Στην Δράμα (Ηπείρου 41), Προσοτσάνη (εμπορικό κέντρο), Αθήνα (Λεωφ. Κηφισίας 346, Χαλάνδρι).

Γιατί να προτιμήσω εσάς;
Γιατί αν επιλέξετε να με εμπιστευθείτε, σας υπόσχομαι να τιμήσω την εμπιστοσύνη σας. Δεσμεύομαι ότι δεν θα βρείτε άλλον επαγγελματία τόσο αποφασισμένο να επιτύχει μαζί σας τους χρηματοοικονομικούς σας στόχους, που θα τολμήσει να ακούσει τα όνειρά σας και να σχεδιάσει μαζί σας ώστε αυτά να γίνουν πραγματικότητα.

Ποιες ασφαλίσεις είναι υποχρεωτικές;
Στην Ελλάδα, εκτός από τις γνωστές περιπτώσεις της ασφάλισης αστικής ευθύνης έναντι τρίτων από όχημα και από χρήση επαγγελματικού σκάφους αναψυχής, την υποχρεωτική ασφάλιση επαγγελματικής ευθύνης όσων προσφέρουν υπηρεσίες που ενέχουν άμεσο και συγκεκριμένο κίνδυνο για την υγεία ή την ασφάλεια του αποδέκτη και την ασφάλεια κατοικίας όπου είναι υποχρεωτική όταν έχει αποκτηθεί με στεγαστικό δάνειο, η ιδιωτική ασφάλιση είναι υποχρεωτική εκ του νόμου και σε πολλές ακόμα περιπτώσεις, όπως στην Ασφάλιση Νοσοκομειακής Περίθαλψης Αλλοδαπών Εργοδοτουμένων, Ασφάλιση για τη διαχείριση επικίνδυνων αποβλήτων, Ασφάλιση για την πρόληψη και αποκατάσταση ζημιών στο περιβάλλον, Ασφάλιση Κοινόκτητων Υποστατικών.

Η ασφάλεια ζωής αποτελεί το μοναδικό μέσο προστασίας,
τόσο των περιουσιακών μας στοιχείων, όσο και των μελών της οικογένειάς μας.

Μήπως την περίοδο αυτή είναι πολυτέλεια η ιδιωτική ασφάλεια;
Η ιδιωτική ασφάλεια δεν είναι πολυτέλεια είναι ανάγκη και αυτό μας το αποδεικνύουν οι καιροί, ιδίως για εκείνους που δεν έχουν πολλές πηγές εισοδημάτων. Η αξία και η συμβολή της ιδιωτικής ασφάλισης στη διατήρηση ενός αξιοπρεπούς βιοτικού επιπέδου είναι σημαντική και περισσότερο πολύτιμη από ποτέ.

Τι είναι ένα πρόγραμμα υγείας και γιατί να το κάνω;
Αν μου χρειαστούν στο μέλλον 50 ή 200 χιλιάδες ευρώ για να γίνω καλά, έχω να τα δώσω; Ένα πρόγραμμα υγείας ουσιαστικά αποτελεί την υποχρέωση μιας ασφαλιστικής εταιρείας να πληρώσει τα έξοδα νοσοκομειακής περίθαλψης του πελάτη της σε περίπτωση που γίνει κάποια νοσηλεία σε ένα νοσοκομείο και καλύπτει όλα τα αναγκαία έξοδα όπως αμοιβές ιατρών, φάρμακα, εξετάσεις, διαμονή κ.α.

Μπορώ να επιλέξω ιδιωτική σύνταξη;
Η Ιδιωτική ασφάλιση αποτελεί βασικότατο σύμμαχο της κοινωνικής ασφάλισης, συμπληρώνοντας την και παρέχοντας της πάντα τις απαραίτητες λύσεις. Το μεγάλο πλεονέκτημά της είναι το ανταποδοτικό κεφαλαιοποιητικό σύστημα σε αντίθεση με το αναδιανεμητικό, στο οποίο στηρίζεται το κράτος. Τα προγράμματα που υπάρχουν στην αγορά ποικίλλουν και θέλουν συζήτηση και γνώση, γιατί ο καθένας έχει διαφορετικές ανάγκες και στόχους. Η σύνταξη είναι ο βέβαιος ασφαλιστικός κίνδυνος και οφείλουμε όλοι να το αντιληφθούμε και να λάβουμε έγκαιρα τα μέτρα μας.

Δεν είναι λίγο μακάβριο να κάνει κανείς ασφάλεια ζωής;
Μεγαλώνοντας, όταν αποκτά κανείς την δική του οικογένεια, ενδεχομένως την δική του επιχειρηματική δραστηριότητα, θα πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι η ασφάλιση ζωής, όχι απλώς είναι απαραίτητη και αναγκαία, αλλά η κρισιμότερη ίσως απόφαση για το ευ ζην του. Στην πραγματικότητα η ασφάλιση ζωής είναι ο πιο εύκολος και οικονομικός τρόπος για να διευθετήσει κανείς τις υποχρεώσεις του και να διασφαλίσει το μέλλον των ανθρώπων που αγαπάει, χωρίς να διαθέτει τα ανάλογα περιουσιακά στοιχεία. Έτσι, όσο κι αν όλοι θεωρούμε ότι σε εμάς «δεν θα τύχει», η ασφάλιση ζωής, αποτελεί το μοναδικό μέσο προστασίας, τόσο των περιουσιακών μας στοιχείων, όσο και των μελών της οικογένειάς μας.

 

Πηγή συνέντευξης:  Vitrine Magazine – Autumn_ 2020